İSTANBUL / PENDİK - Pendik Anadolu Lisesi

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı okulumuzun konferansa salonunda gerçekleşti. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün edebiyete irtihalinin 85. yılında saygı ve minnetle anıyoruz.

Kas

2023 İstanbul Geneli Hazırbulunuşluk Uygulaması

İstanbul'da süreç ve sonuç odaklı bütünleşik bir ölçme değerlendirme yaklaşımının yaygınlaşması amacıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Hazırbulunuşluk Uygulaması gerçekleştirilecektir.

Liselerimizde Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, Coğrafya ve Felsefe derslerinden  on beşer sorudan oluşan Hazırbulunuşluk Uygulaması, Eğitim Bilişim Ağı Platformu (EBA) üzerinden  İstanbul genelinde 30 Eylül - 1 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

May

1-7 Mayıs Bilişim Haftası kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

May

Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e Pendik Anadolu Lisesi olarak 30 Nisan 2023 Pazar günü gezi düzenledik.

Nis

23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal'i, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 1️⃣0️⃣8️⃣. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

#18Mart

#ÇanakkaleGeçilmez

Pendik Anadolu Lisesi İTÜ Denizcilik Fakültesindeydi

Fakülte Dekanı Prof Dr.Özcan Arslan, fakülte, bölümleri ve çalışma alanları hakkında öğrencilerimize bilgi verdi. Pendik Lisesi Eğitim Vakfı (PELEV) Başkanı Emekli Albay Binali Koç, fakülte gezimiz sırasında bize eşlik ederek fakülte ve bölümleri hakkında bilgi verdi. Dr. Öğretim Üyesi  Yunus Emre Şenol ve Araştırma Görevlisi Emre Düzenli öğrencilerimize fakülteyi tanıttılar. Ayrıca simülasyon etkinliği düzenlediler. Kendilerine ve İTÜ Denizcilik Fakültesine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma tören programı düzenlendi. Günün anlam ve önemini edebiyat öğretmeni Kerim Şirinlioğulları tarafından okundu. Edebiyat öğretmenlerimizin organize ettiği "İstiklal Marşı'nı vurgulu okuma Mehmet Akif'i anmak" temalı kompozisyon ve şiir "sefahatler hikayeler yazma" yarışmalarında derece giren öğrencilerimiz eserlerini okudular. Ödül töreni ile programımız sona erdi. İstiklal Marşı'mızın kabulünün 102. yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Tem

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIFA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYIT GÜNCELLEME TARİHLERİ EKTE YER ALMAKTADIR.

Şbt

Marmara Üniversitesi Psikiyatri Anabilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Burcu Ayaz, 9.sınıf öğrencilerimize yönelik ergenlik ve cinsel gelişim konularında eğitim semineri yaptı. Seminere katılım ve ilgi büyüktü.

Ara

Pendik Anadolu Lisesi olarak Trabzon Düzköy Çayırbağı Ortaokulu öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettik.

Ara

Pendik Anadolu Lisesi olarak kardeş okul Erzurum Pasinler Alvarlı Efe Anadolu Lisesi  öğrencilerinin eğitim malzemesi ve diğer ihtiyaçlarını temin ettik.